Masterweb - najbolji javno nagrađeni

11.06.2015.

U sklopu manifestacije Web::INDUSTRIJA 2015 - INTERNET, FULL OF WEB održana je dodjela Masterweb nagrada pobjednicima u dvije od tri kategorija.

Na Masterweb natječaj prijavljeni su radovi iz kategorija:

  • Najbolji web-dizajn 2015
  • Najbolja web-trgovina 2015
  • Najbolji web-turizam 2015

Danas, točno u 12:00 počela je dodjela nagrada i prozivanje najboljih kojima je uručeno priznanje web-zajednice za njihov doprinos stvaranju na webu te su im uručeni poklon voucheri sponzora Avalon.
Avalon ih je nagradio Business paketom koji sadrži domenu na godinu dana (.com, .net, .org, .info ili .biz), 10 GB diskovnog prostora, 10 TB mjesečnog prometa, do 10 odvojenih web siteova, do 10 odvojenih domena, besplatna registracija domene i besplatni SSL certifikat.

Svaka kategorija sadrži TOP3 najboljih koji su u jednakom, pobjedničkom rangu pri čemu je numerirana pozicija nebitna jer su pobjednici objavljeni abecednim redom.

Najbolja web-trgovina 2015

U ovoj kategoriji žiri čine Dino Balen (Inchoo), Hrvoje Bujas (Crno Jaje) i Marcel Majsan (Udruga eCommerce Hrvatska) kojemu je glavni kriterij za proglašenje pobjednika bio opći dojam koji ostavlja web trgovina, a koji uključuje ukupno korisničko iskustvo, kvalitetne opise proizvoda, mogućnosti plaćanja i brzinu dostave, ali i poštovanje svih zakonskih normi koje jedna web trgovina mora zadovoljiti. Iako su se u obzir uzimali i ostali kriteriji poput dizajna i tehničke kvalitete web stranica, stručnjaci upozoravaju da je za prodaju na internetu ipak najvažnije steći povjerenje kupaca te osigurati maksimalnu kvalitetu usluge.

TOP3 pobjednici ove kategorije su (abecednim redom):

  • Mikronis.hr
  • Sensilab.hr
  • ZooCity.hr

Najbolji web-dizajn 2105

Žiri koji je donio odluku o pobjednicima čine Margita Vrankulj (Ilirija d.d.), Tomislav Maretić (Hyperactive) i Marin Kobeščak (Trikoder). Njihov je zadatak iz mnoštva prijava bio odabrati finaliste, a onda još teži zadatak; odabrati troje najboljih. Ocjenjivanje, polemiziranje i donošenje odluka nije bilo lako, a za najbolja TOP3 mjesta svojim web-dizajnom izborili su se (abecednim redom):

  • Studio Revolucija
  • Telegram.hr
  • Vaba d.d. banka Varaždin

Najbolji web-turizam 2015 bez pobjednika

U ovoj je kategoriji zaprimljeno najviše prijava web projekata, no stručan žiri odlučio je da pobjednika nema. Od svih prijavljenih najboljim ocjenama su nagradili novi web agencije Uniline (www.uniline.hr), zajednički projekt Istraturista i Maistre IstriaExperience (www.istriaexperience.com) te web stranice Bluesun Hotels & Resorts (www.bluesunhotels.com).

No, definitivna odluka žirija jest da pobjednika nema zauzevši najstrože kriterije te nijedan od prijavljenih web projekata nije skupio ocjene, dovoljno visoke da bi nekoga mogli proglasiti pobjednikom. Marijana Prtenjača (Ilirija Hotels), Davor Blaguški (Virtus dizajn) i Ivica Kruhek (Marker) žiri su ove kategorije.

Čestitamo pobjednicima iz kategorija Najbolja web-trgovina i Najbolji web-dizajn, a čestitke također i visoko ocijenjenim radovima iz posljednje kategorije koji ipak nisu ponijeli TOP3 titulu.