Masterweb

Proces dodjele Masterweb nagrada okuplja stručni tim (žiri) koji analizira i promišlja sadašnje i buduće internetske tehnologije, korisnika stavlja u središte te valorizira društveni i marketinški aspekt online poslovanja prijavljenih te kroz završnu dodjelu Masterweb nagrada, pozitivnom selekcijom daje javno mišljenje o smjeru budućeg razvoja interneta.

Svi prijavljeni radovi za Masterweb nagradu i izvođači istih smatrat će se nominiranima i imaju pravo na svojim web stranicama istaknuti amblem Nominirani za Masterweb. Nakon ocjenjivanja žirija, odabrani će dobiti obavijest o ulasku u finale i smatrat će se finalistima koji će dobiti na poklon 1 besplatnu ulaznicu za manifestaciju Web::INDUSTRIJA 2015 - INTERNET, FULL OF WEB.

Proglašenje TOP3 pobjednika Masterweb nagrade te uručenje nagrada održati će se na samoj manifestaciji (prvog dana, 11.06.) - uživo!

Kategorije Masterweb nagrada

Na ovoj manifestaciji dodjeliti će se Masterweb nagrade u sljedeće tri kategorije:

  • Najbolji web-turizam 2015
  • Najbolja web-trgovina 2015
  • Najbolji web-dizajn 2015

U nastavku saznajte više što se ocjenjuje u pojedinoj kategoriji te tko su neovisni članovi žirija koji samostalno donose ocjene, gdje se konačna rang lista stvara sortiranjem izračunate aritmetičke sredine ocjena svih pojedinačnih članova žirija.

Masterweb - Najbolji web-turizam 2015

Kategorija će ocjenjivati izloženost i upotrebljivost turističkih web-rješenja internetskoj populaciji, pogotovo stranom korisniku - gostu. Traži se rješenje koje je vizualno privlačno, stvara odlično korisničko iskustvo i dovodi gosta na ciljano mjesto uz stvaranje profita za ponuditelja.

Marijana Prtenjača
direktorica prodaje
Ilirija Hotels

Ivica Kruhek
direktor
Marker

Davor Blaguški
CEO
Virtus dizajn

Masterweb - Najbolja web-trgovina 2015

Žiri će u ovoj kategoriji ocjenjivati vizualni dojam i opću upotrebljivost web-trgovine, zatim poštivanje razine standarda web-trgovine te ponudu pouzdanosti i sigurnosti pri obavljanju kupovine.

Dino Balen
web-dizajner
Inchoo

Marcel Majsan
voditelj
Ecommerce Hrvatska

Hrvoje Bujas
coowner & cofounder
Crno Jaje, GoHome

Masterweb - Najbolji web-dizajn 2015

Osim samog vizualnog dojma, žiri će ocjenjivati funkcionalne mogućnosti web-sjedišta sa strane korisnika te cjelokupno korisničko iskustvo (eng. UX; user-experience). Tehničke karakteristike izvedbe web-sjedišta (pogled "ispod haube") biti će, svakako, plus prilikom procesa žiriranja.

Tomislav Maretić
Senior Designer
Hyperactive

Margita Vrankulj marketing direktorica
Ilirija d.d.

Marin Kobeščak
Art director
Trikoder

Prethodni dobitnici Masterweb nagrada

Pogledajte prethodne dobitnike Masterweb nagrade u 2014. godini u kategoriji Najbolja web stranica u turizmu 2014 te u 2015. godini u sljedeće tri kategorije: Najbolje internetsko bankarstvo, Najbolja foto-galerijam, Najbolji servis za online prodaju ulaznica.

A ako i Vi želite osvojiti Masterweb nagradu - nećemo Vam zaželjeti sreću jer kvalitetnom radu s kojim se ponosite nije potrebna sreća! Zašto? Jer najbitnije je da Vi vjerujete da Vaš rad ima sve predispozicije da pobjedi u svojoj kategoriji. Jedino što mu još nedostaje je - da ga što prije prijavite za Masterweb natječaj ...

Kako mogu prijaviti rad na Masterweb natječaj?

Prijave za Masterweb nagradu omogućene su na ovom linku:

~~~ PRIJAVE SU ZAVRŠILE ~~~

Prijave za nagradu Masterweb u sve gore navedene tri kategorije traju do nedjelje, 24.05.2015. u 12h. Naknadne prijave ne uvažavamo!

"Uspjeh je samo stvar sreće, pitaj nekoga tko nije uspio." - Wilson