startUPweb 2011

Na temelju najboljih inovativnih web projekata, web ideja ili poslovnih web modela (prijavljenih za ovaj natječaj) - četveročlani žiri koji se sastoji od web-stručnjaka - uglednih ambasadora, ambasadorica, poslovno-iskusnih ljudi, te članova i članica programskih odbora dosadašnjih Web::Strategija (velike regionalne konferencije o webu), odabrati će JEDAN najbolji i DVA odlična web start-up projekta i osigurati najboljem tako mjesto za promociju na nadolazećem sajmu Web::INDUSTRIJA 2011, ali će se pri tome nagraditi i preostala dva odlična web start-up projekta.

Želite li da i Vaš web start-up budete na popisu prijavljenih koji će se "naći na stolu" (čitaj: na zaslonu monitora :) svih članova žirija? Prijavite se na vrijeme! Kako? Čitajte dalje...

VAŽNO - ROK ZA PRIJAVE JE ISTEKAO!

Tko se može prijaviti?

Projekt nagrađivanja startUPweb 2011 je namijenjen isključivo novim neafirmiranim web-projektima, mladim web-poduzetnicima, studentima te svim kreativcima. Izrada novih IT projekata, pa tako i web projekata, danas je postala puno jednostavnija za produkciju kod manje grupe inovatora, pa i kod jednog pojedinca. Takvih uspješnih primjera, nastalih "u garaži", do sada ima mnogo.

"Neka u nadolazećim vremenima upravo startUPweb natječaj pomogne osvjetiliti put sutrašnjim uspješnim web projektima na danas zahtjevnom tržištu."

Pri tome, nekim već afirmiranim projektima i tržišno izraženim brendovima preporučujemo prijavu za Zlatnu nagradu Web::Strategije (u jednoj od 4 kategorije) ili Vidi Web Top 100 (u 10-ak kategorija) ili WebFest (također u 10-ak kategorija) kako bi u ovoj kategoriji pomogli u promociji upravo onima kojima je potrebna.

Zašto nagrada startUPweb 2011?

Natječaj startUPweb 2011 nastao je kao poticaj gospodarstvu, investitorima, kreativcima, poduzetnicima i inovatorima da u svojim sudjelovanjem u ovom projektu zajedno uče, stječu iskustva, potrebita poznanstva te promociju svojih aktivnosti.

Također, kako je partner ovoj projekta CRANE, donosimo i izjavu njezinog predsjednika i člana žirija ovog natječaja. "Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE podržava projekt startUPweb 2011 te se obvezuje primiti najbolji projekt i dva finalista na prezentaciju projekata koja otvara potencijalnu mogućnost investiranja u u projekt. Ukoliko projekt zadovolji kriterije poslovnih anđela za investiciju i ukoliko to nositelji projekta budu htjeli dolazi do investicije ulaganjem iznosa koji se dogovori u zamjenu za određeni udjel u vlasništvu projekta. Prednosti financiranja projekta ulaganjem poslovnih anđela su te što se uz iznos za razvoj projekta dobijaju i mentorstvo poslovnog anđela, njegovu ekspertizu, iskustva i poslovne veze što sve u konačnici olakšava put ka uspjehu projekta." - izjavio je Mihovil Barančić, predsjednik udruge CRANE.

Upitali smo i jednu tvrtku koja razvoja svoj startup projekt kako im se čini startUPweb natječaj i imaju li kakve prijedloge? Evo što je Edi Budimilić odgovorio: "Smatram da je svaka prilika za predstavljanje startup projekata vrlo dobra za promociju i feedback. Gledam iz perspektive našeg projekta koji je u samom začetku gdje postoje plan projekta i osnovni prototip odnosno najosnovnije za demonstraciju. Upravo su to razlozi radi kojih je startUPweb 2011 nužan za brži napredak startup projekata kojima treba sve to što će im predstavljanje omogućiti. U našem slučaju to možda nije tako jer već sada tržište pokazuje potrebu za uslugom koju razvijamo kao i nekoliko zainteresiranih investitora. Ali čak i nama dobro dođe malo promocije, prakse kod prezentacija (ukoliko ih bude) i kritike."

Tri nagrade za 1 najboljeg i 2 odlična

Ukupni fond nagrada sadrži tri nagrade - dva paketa tzv. BETA nagrada za dva odlična, te jedan paket tzv. ALFA nagrada za - najboljeg od odličnih.

Dva odlična - dva nagrađena web start-up projekta će osvojiti tzv. BETA paket nagrada:

Ukupna protuvrijednost paketa BETA: 3.554 kn

Jedan najbolji - najbolji od odličnih osvojiti će tzv. ALFA paket:

  • sve što sadrži 1 nagradni paket BETA (gore)
  • osiguran cjelodnevni štand na web-sajmu Web::INDUSTRIJA 2011 (održava se u 5. mjesecu ove godine)
  • punih 12 mjeseci privatne logIT akademije s naglaskom na savjetovanje u vođenju IT firme, marketingu i prodaji (cijena godišnjeg članstva u logIT akademiji inače iznosi 5400 kn + PDV u što je uračunata vrijednost savjeta vlasnika IT firme s 9 godina radnog iskustva) 
  • jednogodišnje članstvo u Web::Klubu (traje od datuma dobivanja nagrade, a uključuje razne pogodnosti od koje je besplatan ulaz na čak tri Web::Strategije za redom koje će se održati tokom 2011. godine)
  • punu godinu dana osobnog coaching-a i mentoring-a iz osobne i poslovne produktivnosti, poslovanja, prodaje, marketinga i ostalih poslovnih tema (2 - 3 susreta mjesečno) kroz Business Coaching by Goran Blagus (protuvrijednost 25,000 kuna)

Ukupna protuvrijednost paketa ALFA: 44.772 kn

Tko su partneri na ovom projektu?

Organizaciju, ocjenjivanje, nagrađivanje i medijsko partnerstvo na projektu startUPweb 2011 osigurale i potpomogle su sljedeće tvrtke ili institucije:

BICRO
CRANE

BUSINESS coaching by GORAN BLAGUS

 

Organizatori startUPweb 2011 natječaja posebno zahvaljuju svim partnerima.

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete ovdje putem online obrasca.

Prijave su završene.

Proces ocjenjivanja za startUPweb 2011

Prijave natjecateljskih start-up projekata se zaprimaju u gornjem online obrascu najkasnije do 28.04.2011. u 12 sati (ROK JE ISTEKAO). Prijave nakon proteka navedenog vremena se neće smatrati važećima.

Nakon završetka prijava, članovi žirija će dobiti na uvid sve prijavljene. Nezavisnim ocjenjivanjem najinovativnijih i najkreativnijih web projekata, stvoriti će se rang-ljestvica temeljena na ocjeni izračunatoj putem aritmetičke sredine svih ocjena žirija. Jednostavnim sortiranjem po ocjeni, organizatori će dobiti dva odlična i jednog najboljeg.

Prijavljeni će biti obavješteni o rezultatima, a nagrađene će se informirati kako da se pripreme za preuzimanje nagrada, te za nastup na sajmu Web::INDUSTRIJA 2011 - BeSeen.

Organizatori natječaja će rezultate ovog natječaja poslati javnosti kroz objavu za medije.

Članovi žirija

Proces ocjenjivanja proči će svi članovi žirija za projekt startUPweb 2011 koji su izabrani na temelju svog iskustva i stručnosti u području inovativnih poslovnih projekata i internetskog poslovanja.

Mihovil Barančić
Davor Maričić
Institut za elektroničko poslovanje, Zagreb
Miroslav Varga
Escape, Osijek
Dalibor Marijanović
BICRO, Zagreb
Mihovil Barančić
CRANE, Zagreb

Organizator ovog natječaja im zahvaljuje što su svoje vrijeme, znanje i iskustvo upravo poklonili radu ovog žirija kako bi i proglašeni pobjednici ovog natječaja bili reprezentativni predstavnici inovativnih web projekata.