Školovanje za web

11.04.2011.

Kako većinu poduzetnika čine mali poduzetnici, oni imaju važnu ulogu u gospodarstvu. Globalizacijom je web kao prodajni kanal najviše počeo utječe na promjene u poslovanju. Zato je potrebno školovanje za web.

Primjenom kriterija veličine bilančne aktive, ostvarenog godišnjeg prometa i broja zaposlenih u RH, više od 95% ukupnog broja gospodarskih subjekata čine mali poduzetnici registrirani kao trgovačka društva - d.o.o. Njihov doprinos u ukupnoj zaposlenosti stanovništva je preko 34%, a udio u ukupnom prihodu preko 35%. Dodamo li još k njima i in, jasno je da su mali poduzetnici veći dio gospodarske strukture RH. Zato je i njihova uloga izrazito važna za gospodarski razvoj društva.

Globalizacijom svjetskog tržišta i gospodarstva, općenito se poduzetništvu, a posebice malom poduzetništvu, pridaje sve veća važnost i u manje razvijenim tranzicijskim zemljama. Razlog tome je želja za ubrzanjem gospodarskog rasta takvih zemalja. Jedna od smjernica s tim ciljem je trenuto otvoren natječaj za poduzetničke projekte vezane uz web-poslovanje kao što je startUPweb 2011. No, osim faktora jednostavnijeg produciranja inovativnih projekata, web je postao i kanal za implementaciju u prodajni proces svakog poslovnog modela. Više o tome će svakako biti i na sajmu Web::INDUSTRIJA 2011 - BeSeen kroz predavanja uz case study uspješnih malih poduzetnika.

Kako smo pred ulaskom u Europsku Uniju, društvo s razvijenim gospodarstvima i s dugim tržišnim tradicijama, uspješnost i opstanak malih poduzetnika u takvom turbulentnom okruženju izravno je povezan s razvojem vlastitog menadžmenta kroz edukaciju. Kako je web-poslovanje tj. biznis uz upotrebu internet-tehnologija neizostavni dio znanja koje moderan menadžer velike, ali i male tvrtke mora poznavati, neznanje iz ovog područja je luksuz koji si malo tko realan na tržištu može priuštiti. Školovanje za web danas više nije beneficija, ali niti nametnuta obaveza - već nužnost u poslovanju!

Zato ne poslujte naglavačke - educirajte se za poslove vezane uz web. Educirajte svoje menadžere kako bi na svojim funkcijama počeli ostvarivati zacrtane ciljeve poslovanja. Jer najvažnije značajke menadžmenta su - znanje i trajno usavršavanje (eng. Long Life Learning - LLL).

Dopustite da Vam Web::INDUSTRIJA pomogne u tome. Prijavite se za sajam još danas jer - ulaz je slobodan za sve!