Drugi sajam interneta - #WI2010

 Sajam je završen! 

Web::INDUSTRIJA 2010 - HRT prilog Održan je jedini i najveći sajam internetske industrije - Web::INDUSTRIJA 2010! To je bio drugi po redu sajam ponude i potražnje web proizvoda i usluga uz koji su organizirana edukativna predavanja o web marketingu i web poslovanju za početnike iz poslovnog svijeta.

 VIDEO  Sajam je svojom ponudom izlagača i zanimljivim predavanjima te interaktivnom panel raspravom bio usmjeren otkrivanju mogućnosti poslovanja putem interneta za poslovne ljude iz gospodarstva. Mnoge velike i male tvrtke iz Hrvatske su posjetile putem svojih predstavnika ovaj drugi sajam, te upoznale kroz predavanja u dvorani i štandove u predvorju Hypo centra ponudu najboljih ponuđača web usluga u Hrvatskoj. Više o sajmu saznajte klikom na video prilog.

Sajam Web::INDUSTRIJA 2010 se održao u utorak, 1.6.2010. godine u gradu Zagrebu.

Kome je sajam namijenjen?

Na sajam s predavanjima Web::INDUSTRIJA 2010 će doći rukovodeći ljudi, te voditelji odjela iz realnog, proizvodnog sektora gospodarstva te sljedećih uslužnih djelatnosti:

 • proizvodnja (tvornice, pogoni, korporacije)
 • trgovina (uvoz, izvoz, maloprodaja, veleprodaja, online prodaja)
 • financije (banke, leasing)
 • turizam (hotelski lanci, obiteljska domaćinstva, restorani)
 • graditeljstvo (građenje, posredovanje nekretninama)
 • marketing (odjeli, agencije)
 • odnosi s javnošću (PR agencije i odjeli)

Također, svoju ponudu će na sajmu predstaviti izlagači - profesionalne web tvrtke, ali i pojedinci.

Ovom prilikom ujedno i pozivamo sve zainteresirane izlagače za zakup štanda ili sponzore za predavanje na sajmu da se što prije obrate organizatorima jer je broj štandova, kao i broj predavanja - ograničen. Više o tome ovdje

Cilj sajma

Cilj Web::INDUSTRIJE 2010 je okupiti izlagače koji nude web usluge, te zainteresirane kupce iz:

 • velikih korporacija
 • malih i srednjih tvrtki
 • obrta
 • udruga
 • lokalnih i državnih institucija

Naravno, svi ostali zainteresirani za ovu tematiku su dobrodošli. :-)

Također, na sajmu će kao izlagači ili predavači nastupiti tvrtke koje nude web usluge - od tehnologije do marketinga. Tada će interesi sa obje strane biti zadovoljeni jer vjerujemo da će zainteresirani kupci za web usluge biti zadovoljni sa ponudom izlagača. Kao izlagači, na sajmu će nastupiti uvažena imena iz hrvatskog sektora web usluga tako će i ponuda biti raznovrstna, ali i kvalitetna.

"Nastao kao medij za razmjenu informacija Internet se danas razvio u nositelja ekonomije. Kao što su i ceste u početku služile kako bi ljudi došli do crkve ili na seosku zabavu, a Rim ih je iskoristio kako bi zavladao svijetom, tako i danas Internet nakon početne uloge telefonskog imenika postaje najvažniji dio svjetske ekonomije. Graditi kvalitetne ceste i znati ih koristiti znači razliku između kolonizatora i koloniranih."

- Hrvoje Prpić, HGspot, Smee, offSpace, CRANE

Tko je organizator sajma?

Organizator sajma Web::INDUSTRIJA 2010 je tvrtka Marketing odjel koja se dokazala na tržištu organizacije događaja sa već sedam uspješno organiziranih konferencija pod nazivom Web::Strategija (na nacionalnoj televiziji okarakterizirana kao "najpopularnija konferencija u Hrvatskoj namijenjena web profesionalcima"), zatim organizacijom i prošlogodišnjeg prvog sajma Web::INDUSTRIJA, te nizom malih seminara i interaktivnih radionica u sklopu projekta Web::Edukacija na kojima polaznici mogu najviše steći konkretnog znanja od iskusnih stručnjaka iz područja web marketinga, web poslovanja i web tehnologije.

Za sva dodatna pitanja organizatoru obratite se na kontakt podatke.

Besplatna edukativna predavanja  POPUNJENO! 

Hostese U ova zahtjevnija gospodarska vremena Vaše poslovanje se može prilagoditi poslovanju uz primjenu i web tehnologija i web marketinga i online prodaje. Za to Vam je potrebno doškolovanje, dodatna naobrazba. Zato će Vam organizatori sajma istovremeno uz sajam sa štandovima pripremiti i besplatna edukativna predavanja o svim tim temama. Svakom posjetitelju sajma preporuča se da svakako ponese svoje prijenosno računalo (laptop) ili drugi komunikacijski uređaj (gadget) jer za sve posjetitelje Web::INDUSTRIJE 2010 osiguravati ćemo besplatni bežični pristup internetu!

Predavanja na Web::INDUSTRIJI će Vam pomoći u shvaćanju poslovanja na webu, a izlagači na štandovima u pronalasku partnera (izvođača, programera, developera) Vaših poslovnih ideja.

"Prije pet godina smo razmišljali o novim kanalima za privlačenje klijenata. Često smo čuli da su Hrvati konzervativni i da ih financije preko interneta plaše. Naše iskustvo pokazuje upravo suprotno. Da s našim poslom nismo krenuli na Internet, danas bi bili među njih stotinu, a ovako smo među prvih 5."

- Iztok Likar, hrportfolio.com

Na sajmu Web::INDUSTRIJA 2010 će uživo predavati neki od najbolje ocijenjenih predavača na konferencijama (Web::Strategije), na seminarima i radionicama (Web::Edukacija), te mnoga druga poznata imena iz svijeta domaće internet industrije: Miroslav Varga, Siniša Gavrilović, Davor Maričić, Krešimir Macan, Damir Podhorski, Davor Runje, Goran Šikić i drugi. Ostale predavače pogledajte u programu predavanja.

Što još dobivaju posjetitelji?

Osim povoljnijih cijena web usluga i rješenja kod izlagača, sudjelovanja u nagradnoj igri sposobnosti, posjetitelji predavanja dobivaju pametnu, duhovitu i zabavnu knjigu "Menadžer novog kova" kojoj je autor Srđan Roje, direktor tvrtke, kolumnist u časopisu te pionir domaćeg tržišta mobilnih usluga. Knjiga je antipod uobičajenoj menadžerskoj literaturi, kao i svim Jack-Welch-ovima našeg doba, pa vjerujemo da čete uživati u ovom pitkom i originalnom, a istovremeno korisnom štivu.  

Kako je bilo prošle godine?

Pogledajte kako je bilo 2009. godine na prošlom sajmu Web::INDUSTRIJA 2009, te tko je sve izlagao (prošlogodišnji izlagači).

Ako ste propustili prošlogodišnji sajam internet industrije (održan u 3. mjesecu 2009. godine), vjerujemo da nećete ovaj početkom 6. mjeseca ove godine. Barem kao posjetitelj. Ulaz je slobodan!

Slobodne prijave posjetitelja???

Tako je! Ulaz na sajam je slobodan. No, svi posjetitelji MORAJU SE OBAVEZNO registrirati putem weba i to najkasnije nekoliko dana prije samog održavanja sajma, a najbolje je to učiniti sada odmah dok ovo čitate. Neregistrirani gosti neće moći ući na sajam pored zaštitara. Registracija je besplatna za sve zainteresirane za nabavku web proizvoda ili usluga, no zahtjeva točan odgovor na sva postavljena pitanja prilikom registracije, te omogućuje registriranima ulazak na sajam i slušanje svih predavanja. Iz iste tvrtke na sajam može doći najviše dvoje prijavljenih.

Napomena: Zbog očekivano velikog broja prijava i ograničenog kapaciteta sajma, mogućnost registracije organizator će povremeno isključivati i uključivati bez prethodne najave.

Najvažniji trenutak

Najvažniji trenutak koji ima zadatak Web::INDUSTRIJA ostvariti za Vas je trenutak pronalaska zainteresiranog kupca i ponuđača web usluge na jednom mjestu - na sajmu, ali i nakon njega. Vjerujemo da će i ponuđač i kupac u tom trenutku osjetiti olakšanje - kupac zato što je našao odličnog dobavljača web usluge, a ponuđač jer je našao novog klijenta. Ostvaren kontakt za potencijalnu buduću suradnju također može nakon sajma završiti sklapanjem posla. Razlog tome je što sajam pruža mogućnost poslovnog upoznavanja i to - uživo!

No, osim toga, Web::INDUSTRIJA 2010 će cijeli dan svim posjetiteljima nuditi:

 • upoznavanje izlagača i njihove ponude,
 • edukativna predavanja (slično kao na konferencijama, ali uz besplatan ulaz),
 • interaktivnu panel raspravu,
 • zabavu (muzika, nagradne igre na štandovima, video zid, ...),
 • poslovno druženje (networking) sa web profesionalcima (Business Speed Dating), te
 • ležernu poslovnu atmosferu.

"Facebook je odlučio pokoriti svijet, a mi jadni moramo držat korak :)"

- Davor Runje, Drap

Što još ponijeti?

Ne zaboravite na sajam ponijeti i svoj tehnološki gadget (laptop, netbook, mobitel, smart phone, tablet PC ili...) koji će se moći jednostavno spojiti na sajamsku wireless mrežu (exponet) i biti povezani ne samo sa cijelim svijetom, već i sa posjetiteljima Web::INDUSTRIJE gdje god da se nalazili - na predavanju, uz štandove, na kavi ili obližnjem restoranu.

Za kraj - ne zaboratvite ponijeti puuuuno vizitki.