trip.hr o web-turizmu!

11.03.2013.

Stranica trip.hr jedan je od rijetkih hrvatskih web shopova preko kojeg je stvarno moguće kupiti putovanje. Okuplja ljubitelje putovanja i na praktičan način ih informira o preko 150 destinacija. Odlikuju ga jednostavan i pregledan dizajn te koncept koji korisniku omogućuje da u svega nekoliko klikova pronađe idealnu destinaciju za svoje putovanje.

U današnje vrijeme gotovo je nezamislivo pružati ikakvu uslugu a da za to ne postoji popratna prezentacija iste na internetu. Razlog za to je jednostavan – ljudi se uglavnom informiraju koristeći informacije dostupne na webu pa nimalo ne čudi činjenica da odustaju od usluge ukoliko dobivena informacija ne bude kvalitetna ili ukoliko uopće ne dođu do informacije.

Generalno, turizam je niša koja je jako puno profitirala od interneta. U doba prije interneta bilo je puno teže dobiti informacije o nekoj udaljenoj destinaciju ili ju posjetiti u vlastitoj režiji jer je trebalo organizirati prijevozna sredstva, smještaj i dodatne sadržaje. Pritom vjerojatno niste imali najblažu ideju o tome što vas tamo očekuje. Na raspolaganju ste imali pomoć turističkih agencija koje su pojavom interneta izgubile dio kolača.

Danas je lako – otvorite Google, pronađete najpovoljniji smještaj i karte za prijevoz, pogledate korisnička iskustva koja garantiraju pouzdanost informacija, saznate što možete raditi na toj destinaciji i sve to bookirate iz udobnosti svoje fotelje u kratkom roku.

U Hrvatskoj postoji jako mali broj online travel shopova koji zaista ispunjavaju svrhu. Većini njih trenutni domet je postavljanje kontakt forme. Upravo je to trip.hr uvidio i iskoristio. To je bio prvi i najlakši korak – online prodaja kompletne ponude hrvatskih turističkih agencija.

No, vizija trip.hr-a je nešto puno veće – ponuditi mogućnost izrade putovanja po mjeri preko interneta i pritom pružiti vrhunsku informaciju! Osim toga, ideja je okupiti ljubitelje putovanja i dati im prostor na kojem mogu razmjenjivati iskustva.

"Ono na čemu intenzivno radimo je priprema ponuda privatnog smještaja i hotela. Također, radi se i na integraciji kompletne ponude na Facebook-u s obzirom da se tamo nalazi ciljana publika kojoj je ujedno upravo ta platforma bliska", rekao je Igor Horvat, član trip.hr tima i dodao: 

"Kada nešto radite uvijek naiđete i na greške i na probleme. Tako je ekipa u trip.hr-u bila uvjerena da radi ispravnu stvar s početnom stranicom gdje je naglasak bio stavljen na tražilicu po destinacijama. Greške treba ispraviti čim ih uočite pa zato sada trip.hr prolazi kroz fazu redizajna gdje će se upravo na naslovnici dati daleko veće značenje direktnom pristupu ponudi. Za ovaj lijepi redizajn i ovog puta je zaslužna ekipa iz Trikodera.

U našoj prezentaciji na Web::INDUSTRIJI 2013 moći ćete čuti ponešto o problemima s kojima smo se suočili i s kojima se suočavamo, o tome kako utječemo na svijest o kupnji usluga u turizmu putem weba u Hrvatskoj i još neka naša iskustva koja ćemo rado s vama podijeliti. Vidimo se?"