Startup koji ide na vrh – Instagram ima 40 milijuna korisnika!

17.04.2012.

Instagram, najpoznatiji web servis za dijeljenje fotografija, može se ukratko pokazati u brojkama: postoji 17 mjeseci, ima 13 zaposlenika, prije mjesec dana imao je oko 27 milijuna, a ovih dana broji oko 40 milijuna korisnika. Tu je i «mali» podatak da ih je Facebook ovaj mjesec kupio za milijardu dolara.

Instagram je počeo uspon kao Apple aplikacija u studenom 2010. godine, a zatim ih je Apple proglasio aplikacijom godine 2011. Broj korisnika koje su već brojali u milijunima su dodatno povećali 12.04.2012. kad su izbacili Android verziju, kad je u 6 dana zabilježio 5 novih korisnika, prenosi Zimo.co.

Zanimljivo je da Instagram kao startup nema nikakv financijski model, dok su investicije bile poveće – ukupno 7 i pol milijuna dolara je sjelo na račun Instagrama kako bi se isfinancirao ovaj veliki projekt. Počelo se raspravljati o tome koja će velika kompanija kupiti Instagram, a na kraju je posao zaključila najveća društvena mreža Facebook kad je 9. ovog mjeseca Mark Zuckerberg objavio na svom Timeline-u da kupuje Instagram za 1 milijardu dolara. Bit će zanimljivo promatrati kako će Facebook ukomponirati Instagramov kreativni servis u svoju korist, no jasno je iz svega navedenog da je Instagram trenutačno cool stuff u web svijetu.