Post festum konferencije Web::INDUSTRIJA 2014

03.06.2014.

Krajem prošlog tjedna održana su dva dana konferencije 'Web::INDUSTRIJA 2014 - Carstvo privlačnog sadržaja' s temom content marketinga. Pripremili smo za vas zanimljivosti u ovom post festumu, čitajte nas dalje.

Prvog dana konferencije 'Web::INDUSTRIJA 2014 - Carstvo privlačnog sadržaja' nastupilo je 11 predavača koji su obrađivali temu content marketinga, svatko iz svog kuta i sa svojim praktičnim primjerima i iskustvima. Predavanja su bila dinamična, a vrijeme između predavanja bilo je još dinamičnije jer je voditelj ove godine bio šaljivi i šarmatni Saša Stanković koji je fenomenalno odradio ovaj posao te u najavama predavanja često od srca nasmijao publiku koja ga, očito, jako voli. I sam Saša trebao je održati svoje predavanje 'Sadržajem do zadovoljnih klijenata' koje je velikodušno 'preskočio' obzirom na pomicanje kompletne satnice predavanja zbog predugog predavanja prvog predavača konferencije. U svakom slučaju, sa Sašom ćemo organizirati neko zanimljivo predavanje kako bi svi (osobito oni koji još nisu) imali mogućnost odslušati ovog mladog i nasmijanog stručnjaka i njegovo bogato poslovno iskustvo.

 

TOP5 predavači

Ankete su zatvorene, a njihovi rezultati kažu sljedeće:

 ILIJA BRAJKOVIĆ zauzima sigurno prvo mjesto TOP5 predavača. Njegovo predavanje 'A zašto bi uopće radili taj content marketing', kao i njegov nastup ocijenjeni su od strane publike ocjenom odličan! Komentari publike vrvjeli su superlativima: 'Sjajan kao i inače', 'Zabavan nastup',  'Ilija je  kralj!', 'Poučan i genijalan', 'Korisno, jasno, jednostavno i sažeto  predavanje', 'Vrlo  informativno, odlično', 'Iskren, jednostavan i realan', 'Jedini se držao termina od 20 minuta', 'Iskusan i zanimljiv'. S lošijim komentarom zapaprio je jedan od sudionika: 'Predavanje iz ograničene perspektive'.

BRUNO BLUMENSCHEIN, predavač koji se prvi puta predstavio našoj publici zasjeo je na sigurno drugo mjesto TOP5 predavača. Predavanje preovokativnog naslova 'Što je ključno za dobar seks' Bruni je donijelo peticu, kao i njegov nastup pred publikom. Jedina dva loša komentara glasila su: 'Loše, promašena paralela sa seksom' i 'O sexu, politici ili religiji se ne raspravlja nigdje posebno na self promociji', no dvama oštrim komentarima suprotstavila su se ova: 'Najbolje predavanje s najsvježijim idejama', 'Jako dobar i zabavan pristup', 'Odličan predavač', 'Zanimljive kombinacije nespojivih materijala', 'Fenomenalan lik', 'Genijalno', 'Praktično, zanimljivo, smješno, a profesionalno', 'Odličan predavač koji je dao svarnu sliku content marketinga', 'Bruno je jako zabavan.'

IVICA KRUHEK, prema ocjenama publike, naš je još jedan novi TOP5 predavač koji je iz predavanja 'Temelji uspješnog content marketinga (gdje i kako početi)', kao i za svoj nastup osvojio publiku koja mu je podijelila odlične ocjene. Publika se u komentarima izjasnila: 'Ok', 'Solidno obrađena tema sa kvalitetnim infom', 'Pričao divnu priču :-), 'Iskreno i korisno!', 'Šteta što nisu moji nadređeni bili, da čuju ova iskustva.', 'Na trenutke ok, ali uglavnom dosadno, zašto bi nas zanimao vaš proces zapošljavanja djetatnika zaboga ?!?', 'Ivica je također bio odličan.', 'Ok predavanje.'

DRAŽEN TOMIĆ se pred publikom konferencije predstavio predavanjem 'Sadržaj je kralj - kako ga osmisliti' te se okrunio kao TOP5 predavač sa svojim nastupom i predavanjem. Ocjene pokazuju odličnost, dok su komentari šaroliki: 'Ego trip', 'Predugo', 'Hm ne mogu se nikako sjetiti ovog predavanja tako da to nije sigurno dobar znak :/', 'Odlično!', 'Nisam razumio kako osmisliti sadržaj osim da je to skupo', 'Super predavanje', 'Jako precizan, jasan i iskren.', 'Cijenim što govori kako misli, bez dvojbi oko toga hoće li se neko uvrijediti :-)', 'Super Tomić je izvrstan!', 'I zanimljiv i koristan i zabavan, ima sve odlike dobrog predavača i instruktora.', 'Negativistički pristup', 'Previše govori "ja" - ja sam ovo, ja sam ono, ja, ja, ja.', 'Nesimpatičan i bahat!'

ELVIRA MLIVIĆ BUDEŠ zatvara ovaj krug najboljih TOP5 predavača konferencije po ocjenama publike koja je Elvirin nastup ocijenila odličnim, dok je predavanje 'Pričam ti priču' dobilo vrlo dobru ocjenu. Publika je zadovoljna što pokazuju komentari: 'S obzirom na tehničke probleme na početku, Elvira se super snašla', 'Uvijek izvrsna!', 'Sve uglavnom već viđeno.', 'Pozitivno i ugodno predavanje.', 'Definitivno najbolje predavanje.', 'Nije dovoljno konkretno.', 'Jako puno novih informacija, trikova i taktika, ali i odlično sumiranje nekih poznatih stvari koje ne znamo grupirati u 'kosarice' i shodno tome sistemskim pristupom ih rjesavati.', 'Nije baš bilo povezano s temom konferencije',  'Zanimljivo predavanje i predavač', 'Glatko predavanje', 'Zdravorazumski pristup', 'Vrlo inspirativno', 'Simpatična, iskrena, s bogatim iskustvom'.

 

Ostale ocjene predavača

Predavači koji su ocijenjeni kao vrlo dobri i nedostaje im samo korak da budu odlični, prema ocjenama publike, su:

MAJANA HAVRANEK za koju publika kaže: 'Vrlo zanimljivo i elokventno isprezentirano', 'Zanimljivo predavanje, proizvod - bilo bi dobro da je dulje', 'Super, bravo Majana!', 'Zanimljiva tema, ali zbog kašnjenja nije bila do kraja obrađena', 'Na žalost nisam bila prisutna', 'Oduševila me.', 'Odlično, kratko, jasno i edukativno.'

MARIO PINTAR za kojeg nam je publika napisala: 'Korisne informacije :-)', 'Ok, ali ništa što već nismo znali nisam saznala - ništa novo', 'Malo suhoparno', 'Za mene možda i najkorisnije predavanje sadržajno, a predavaču sve pohvale', 'Standardno, sve uglavnom poznato od prije', 'Tehnički odlicno, puno kvalitetnog infoa', 'Predavač je super,ali je sadržaj od prije poznat', 'Vrlo korisno predavanje', 'Pintar je kralj MC-a', 'Odlična tema', 'Korisno', 'Malo predugačko i preširoko'.

ĐURO KORAĆ vrlo je dobar u svom nastupu i odabiru teme, a publika kaže: 'Neki dijelovi predavanja bili su korisni i vjerujem da ću ih primjeniti u praksi.', 'Pohvala', 'Korisno, super zanimljivo', 'Korisno, kreativno malo previše cronglisha; hrvatski bi bio primjereniji', Poprlilično monotono', 'Super predavač i prezentacija vrlo poučno, odlično!!!!', 'Konkretno predavanje, jako zanimljiva osobnost', 'Pospano', 'Odličan govornik - stručnjak!', 'Odlično poznavanje tematike :-)', 'Možda da pokuša s blažim pristupom slušatelju', 'Vidi se da jako puno zna, ali je predavanje bilo malo "napredno"'.

OZREN KANCELJAK produžio je svoje predavanje s 20 na 50 minuta unatoč napomenama organizatora svim predavačima o satnici i vremenu predavanja. Tako da su mnogi bili ljuti što se vidi i po komentarima: 'Previše si je vremena "ukrao" od sljedećih predavača; malo više poštovanja prema slušateljima, predavačima i organizatoru ne bi škodilo', '55 minuta umjesto 20...', 'Malo predugo, ali sve što je rečeno je poptuno razumljivo', 'Predugo trajalo', 'Malo zastarjelo. predugo', 'Tri puta duže od predviđenog termina', 'Treba poštivati vrijeme za druge predavače', 'Premašio je potrebno vrijeme', 'Jako strastven i živ pristup', 'Čovjek živi priču :-)', 'Najbolji način za početi seminar ovog tipa', 'Oduzeo je termin drugima', 'Zanimljvi, vješt predavač. Vidi se da ima ogromno iskustvo koje s rado prenosi dalje šteta što nije zaista imao 2 sata', 'Malo previše teorije koja je jasna sama po sebi, ali u konačnici zanimljivo predavanje', 'Mogao bi se držati dogovorene satnice, ovako se cijeli koncept konferencije poremetio', 'Sve odlično', 'Propust pridodajem organizaciji jer prodavač nije znao da mu je vrijeme izlaganja 20 min.'.

Preostali predavači nisu zadovoljili prema kriterijima publike. Kako kaže Herman Hesse 'Bog nam ne šalje očaj da bi nas ubio, već da bi nov život u nama probudio' tako i za njih nije kraj predavanjima, možda je potrebno samo malo sjesti s nekim i dobiti dobre savjete pa vježbati. Vježba čini čuda i vjerujemo da će i na jednom od svojih predavanja u budućnosti naša ostali predavači također biti među vrlo dobrim ili najboljim predavačima!

 

Ostale zanimljivosti

U ispunjavanju ankete prednjačili su brojčano muškarci, njih je bilo 56%, a ostatak činile su pripadnice ljepšeg spola što je pomalo čudno i zanimljivo obzirom da se muškarcima najčešće ne daju ispunjavati kojekakvi formulari što za njih, najčešće, rade žene pa su naša očekivanja bila u većem postotku žena kod ispunjavanja ankete. Muškarci, iznenadili ste nas.

Dok su u svojim studijima 1960. snimali albume i punili koncertne dvorane, Etta James, Chuck Berry,  Elvis Presley, John Lennon, Paul McCartney, Roy Orbison i Ray Charles, rođen je naš najstariji sudionik konferencije. 1993. Hrvatska je imala mizernih 0,1 internet korisnika na 100 stanovnika, a tada rođen najmlađi sudionik konferencije nije imao neku internet perspektivu. Od tada je prošla 21 godina i evo nas gdje smo sada, na konferenciji o content marketingu.

Tehničari za računalstvo, menađeri, dizajneri, direktori, trgovci, komunikolozi, ekonomisti, novinari očekivani su sudionici konferencije. Malo manje očekivan je i stomatolog za kojeg nismo znali pa se nismo ni trebali bojati i u ušima čuti zvuk brusilice. Kod nas ste svi dobrodošli!

Za kraj smo vas malo opustili uz zadnje anketno pitanje na koje smo saznali koji su vaši najdraži glazbenici i što slušate u slobodno vrijeme ili kad ste kod zubara: 

Gwen Stefani, Coldplay, Oliver, Sars, Yello, Dyaco, David Guetta, Rolling Stones, Pink Floyd, The Offspring, Metallica, Zdravko Čolić, ... jer uz glazbu je sve lakše!

Zahvaljujemo svim sudionicima na dolasku, učinili ste nam ovu konferenciju dinamičnom i ugodnom. Hvala našim predavačima koji uvijek rado prenose svoja bogata znanja i iskustva. Hvala partnerima jer su oni jedan bitan kotač organizacije bez kojeg ne bismo mogli.

Pratite nas dalje na www.webedukacija.com

I nekoliko fotkica ...