Google u nastavku borbe protiv spam sadržaja

01.05.2012.

Google je najavio konkretizaciju svojih planova o novom updateu algoritma koji bi trebao ukloniti i umanjiti spam sadržaj na razultatima pretrage, koji su nastali kao posljedica raznih SEO metoda, javljaju na online magazinu Zimo.co.

Prije gotovo dva mjeseca Google je najavio ove promjene, a sad su izjavili da «novi update stupa na snagu u isto vrijeme na svim google domenama». Panda Update je već kaznio mnoge web stranice uklanjajući ih sa rezultata pretrage na Google tražilici, a krajnji je cilj da web stranice sa kvalitetnim sadržajem dobiju veći značaj i bolje pozicije na rezultatima pretrage, što vodi većem zadovoljstvu korisnika uslugom Google tražilice. 


Na portalu Rep.hr su povodom ove objave upitali što o ovoj problematici misli TOP5 predavač Web::Strategije i stručnjak za SEO Siniša Gavrilović te prenosimo njegov odgovor:


«Sve promjene koje stižu to čine postupno. Ova je već dugo najavljivana i prema informacijama koje imam ona neće, bar ne u početku, utjecati na više od tri posto ukupnih SERP-ova. Što će biti kasnije, ne usudim se špekulirati, ali sam siguran da većih potresa neće biti. Svima je u ovoj igri potrebna stabilnost. Ne radi se zapravo o nikakvim promjenama već samo o strožoj primjeni postojećih i poznatih pravila.»

 

O promjenama na području SEO-a u ovoj godini više pročitajte u članku «Vodič za SEO u 2012.», dok na 4. sajmu «Web::INDUSTRIJA 2012 – Cool stuff» možete prisustvovati na predavanju Siniše Gavrilovića «Google+ i SEO», samo jednom od niza besplatnih predavanja drugog dana sajama 10.05.2012.