Tumblr uvodi oglašavanje

25.04.2012.

Tumblr, mikroblogging platforma i jedna od najkorišenijih socijalnih mreža prema broju mjesečnih posjeta, od 02.05.2012. uvodi oglašavanje - iako je Tumblrov CEO David Karp još prije dvije godine istaknuo da su “oni suprotnost od oglašavanja”, prenose na Zimo.co.

Razlog uvođenju reklama je ogroman rast Tumblra koji je trenutačno probio svoj krov - preko 20 milijuna postova, a na njemu se nalazi 50 milijuna blogova. Na Ad Age Digital Konferenciji Karp je izjavio da će “oglašivači moći kupiti oglasne jedinice na Featured djelu Tumblrove kontrolne ploče koja na dnevnoj bazi ima oko 120.000 impresija”, nadalje prenose na Zimo.co.

Zanimljivo je da su još prije dva mjeseca uveli tzv. “highlighted posts” koje korisnici mogu kupiti za 1 dolar, a nudi mogućnost postavljanja oznaka s desne strane posta.

Čini se da je Tumblr napokon krenuo u povrat investicija koje su bile značajne - preko 800 milijuna dolara govore podaci još iz prošle godine. No s obzirom na rast, isto tako se čini da neće imati problema s privlačenjem oglašivača.


O trendovima u svijetu društvenih mreža i ostalih cool stuff saznajte više na 4. sajmu “Web::INDUSTRIJA - Cool Stuff” na besplatnim predavanjima koje nudi uz izlagački dio sajma.