Trikoder

19.03.2013.

Trikoder je Zagrebačka web development tvrtka specijalizirana za razvoj sustava po mjeri baziranih na Linux / Apache / MySQL / PHP platformi. Tvrtka je snovana 2008. godine kao plod vizije i predanog rada trojice prijatelja.

U nešto više od pet godina koliko postoji, Trikoder je od početna tri narastao na preko 20 zaposlenika od kojih najveći broj tvore developeri i to ne striktno samo PHP developeri. Tu je riječ o kombinaciji hardcode PHP developera / arhitekata, čiji je posao dizajn arhitekture sustava i pisanje kvalitetnog objektno orijentiranog PHP koda kao i specijaliziranih Front-end developera čija je strast pisanje HTML/CSS/JS koda na svjetskom nivou.
Imajući u vidu da će izgled Vaše internet stranice, news portala, web aplikacije ili bilo kojeg tipa projekta ostaviti prvi dojam kod Vaših posjetitelja, naši dizajneri sa gotovo fanatičnom predanošću raspoređuju piksele dok svaki ne bude točno na svome mjestu.

Najpoznatiji projekt kojim se Trikoder može pohvaliti je ujedno i najprometniji website u Hrvatskoj, online oglasnik njuskalo.hr koji sa preko 11 milijuna pageviewova dnevno i 24/7 dostupnošću pred Trikoderove developere postavlja izrazito visoke izazove na području optimizacije i visoko - performansne arhitekture web sustava baziranih na LAMP tehnologiji.

U proteklih nekoliko godina Trikoder je svoje djelovanje sa hrvatskog tržišta proširio i na Englesku, Srbiju, CrnuGoru i Bosnu i Hercegovinu sa posebnim naglaskom na Austrijsko tržište gdje stabilnim tempom objavljuje jedan do dva visoko specijalizirana projekta godišnje.

Sve navedeno diktira neprestanu internu aktivnost, stalnu optimizaciju internih procesa i kontinuirano usvajanje najmodernijih razvojnih tehnika i alata te pristupa vođenju kompleksnih projekata u stalno izmjenjujućem okruženju. Toga smo u Trikoderu svjesni i stoga su ti procesi kod nas započeli samim našim osnutkom i traju sve do današnjeg dana.