Inbound marketing – marketing 21. stoljeća

13.03.2013.

Tvrtka Qmini d.o.o. iz Čakovca je prva Inbound Marketing Agencija u Hrvatskoj s HubSpot certifikatom. Agencija se bavi povećanjem vidljivosti proizvoda i usluga koristeći uglavnom internetske tehnologije.

Proteklih godina mnoge su se tvrtke susretale s problemima kako i na koji način mjeriti marketinške aktivnosti, što je često mana klasičnog (outbound) marketinga. Danas postoji elegantno rješenje upravo za taj problem - Inbound Marketing.

Qmini, Web::INDUSTRIJA
Što je inbound marketing i kako funkcionira zna Marketing Agencija Qmini koja se prva u Hrvatskoj specijalizirala upravo za izradu i provođenje Inbound Marketing kampanja.

“Proteklih smo 6 mjeseci u suradnji s HubSpotom uložili veliki napor kako bi svih 12 zaposlenika tvrtke educirali o mogućnostima Inbound Marketinga i postali Inbound certificirana agencija. Idućih 6 mjeseci planiramo staviti naglasak na podizanje svijesti o novom, boljem i inovativnom načinu marketinga koji polako, ali sigurno dolazi iz SAD-a. Pozivamo Vas na prvu prezentaciju Inbound Marketing koncepta na Web::INDUSTRIJI.“ - riječi su Ratka Peseka, direktora tvrtke Qmini d.o.o.

Inbound Marketing popularno je nazvan marketingom 21. stoljeća upravo zbog ne nametljivosti i mogućnosti mjerenja rezultata. Za svaku aktivnost tvrtke mora postojati mjerljiv povrat na investiciju kako bi ta investicija bila opravdana, a upravo to je jedna od najvećih prednosti, a i vrijednosti Inbound Marketinga sa stajališta tvrtke. Potencijalnom kupcu se više ne nameću informacije o proizvodima koje taj kupac zapravo ni ne treba već je važno biti odgovoran prema kupcu i nuditi mu usluge za koje je pokazao interes odnosno potrebu.

Inbound Marketing temelji se na kvalitetnom odnosu između tvrtke i kupaca temeljenog na nesebičnoj edukaciji o rješenjima za njegove probleme. Upravo to je najveća vrijednost inbounda - kvalitetan sadržaj koji dolazi u svim oblicima (tekst, video, grafika, fotografija, animacija...), a iz kojeg korisnik može nešto naučiti, steći povjerenje u tvrtku i brand te u konačnici postati zadovoljni kupac. Do informacije dolazi sam, dok tvrtka koja provodi inbound marketing mora biti uz kupca cijelo vrijeme tijekom procesa donošenja odluke o kupovini. Inbound Marketing zahtjeva mnogo vremena, znanja i vještina, a upravo se u tome specijalizirala tvrtka Qmini.
Qmini za provođenje Inbound Marketing kampanja koristi HubSpot koji je sa više od 5000 korisnika u 34 države jedna od najbrže rastućih kompanija na svijetu, a nudi software koji objedinjuje više alata, tehnika i metoda kao što su:

 • optimizacija za tražilice (SEO)
 • bloganje
 • upravljanje društvenim mrežama
 • PPC kampanje – kontekstualno oglašavanje
 • CTA – pozivi na djelovanje
 • landing page – odredišne stranice
 • e-mail marketing
 • lead nurturing – segmentacija prilika
 • personalizacija sadržaja
 • integracija CRM sustava
 • sustav detaljnog mjerenja rezultata
 • i ostalo

Ratko Pesek je certificirani trener za e-poslovanje Ministarstva gospodarstva i na Web::INDUSTRIJI 2013 će predstaviti osnovne postulate Inbound Marketinga te sve prednosti i pogodnosti koje u konačnici on donosi.
Više o agenciji Qmini i samom Inbound Marketingu saznajte na http://qmini.hr