Internet u Hrvatskoj

28.04.2010.

"Gotovo svi građani Hrvatske mlađi od 25 godina aktivni su korisnici interneta, a poseban porast bilježi se u skupini kućanica." - istaknuo je na Krešimir Macan na stranicama tvrtke Manjgura, a pri tome navodeći informacije iz Jutarnjeg lista.

Ma što govorili o internetu, statistika je rekla svoje - skoro svi građani Hrvatske mlađi od 25 godina aktivni su korisnici interneta. Imate li proizvode ili usluge namijenjene njima - znate gdje ciljanu skupinu možete pronaći.

Na blogu tvrtke Manjgura, Krešimir Macan dalje navodi istraživanje iz Jutarnjeg lista da se poseban porast bilježi se u skupini kućanica tj. domaćica.

Penetracija internetskih korisnika u 2006. godini bila je 35%, a ove godine 2010. iznosi gotovo 50%. Dobro je znati da 1.300.000 Hrvata svaki dan koristi internet. Svaki dan! Dakle, više od četvrtine nacije. Sve nas to svrstava negdje na sredinu europske ljestvice korištenja interneta. Niti smo bolji, a niti lošiji. Ajde, barem nešto. :)

Navike Hrvata na webu se ne razlikuju previše od navika korisnika interneta u svijetu. No, to je samo djelomično točno. Više o tome možete saznati na sajmu Web::INDUSTRIJA 2010 ili na konferencijama Web::Strategija.

Izvori: